(၁) ဆံပင္ေပါင္းတင္ဖို႔
မဂၤလာေန႔ေလးမွာဆံႏြယ္ေတြကို ေတာက္ပေနဖို႔ ၊ ပြေယာင္းမႈမျဖစ္ေစဖို႔ ၊ ေျခာက္ေသြ႔တာမ်ိဳးမျဖစ္ေစဖို႔က အရမ္းအေရးႀကီးပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့
- အုန္းဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပ်ားရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပ်က္စီးမႈေတြကိုျပန္လည္ျပဳျပင္ေပးတဲ့ ႀကက္ဥ ၂လံုး နဲ႔ ေထာပတ္သီးအႏွစ္
- ပါဝင္ပစၥည္းေတြကို အရင္ဆံုးပန္းကန္တစ္လံုးထဲကို ထည့္ေမႊပါ။
- ေမႊထားတဲ့အေရာေတြကိုေပ်ာ္ဝင္သြားေအာင္ အပူေပးပါ။
- အဲ့ဒီေနာက္မွာ ဆံသားကိုလိမ္းၿပီး Shower cap ေဆာင္းထားပါ။
- ၁၅မိနစ္ခန္႔ထားၿပီးတဲ့ေနာက္မွာေရေဆးခ်ၿပီး ေခာင္းေလွ်ာ္လိုက္တာနဲ႔ ေတာက္ပ အိစက္တဲ့ ဆံသားေလးေတြကို ရရွိႏိုင္မွာပါ။
(၂) အသားအရည္ဝင္းပေစဖို႔
အသားအရည္ေျခာက္ေသြ႔ျခင္းက သက္ေတာင့္သက္သာမျဖစ္တဲ့အျပင္ အလွကုန္ပစၥည္းအေတာ္မ်ားမ်ားနဲ႔လည္း လိုက္ဖက္မႈမရွိတဲ့အတြက္ အသားအရည္ကို အျမဲတမ္းစိုေျပဝင္းမြတ္ေအာင္ထိန္းသိမ္းဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့
- အုန္းဆီအနည္းငယ္
- သံလြင္ဆီအနည္းငယ္
- ပ်ားဖေယာင္းအနည္းငယ္
- ေရအနည္းငယ္
- ပထမဦးစြာ ေရကိုဆူပြက္သည္အထိက်ိဳၿပီး အေအးခံထားပါ
- အိုးထဲသို႔ အုန္းဆီ ၊သံလြင္ဆီႏွင့္ ပ်ားဖေယာင္းကို အရည္ေပ်ာ္သည္ထိ မီးေအးေအးနဲ႔က်ိဳပါ။
- ေမႊစက္ထဲသို႔ က်ိဳထားေသာအရာ ၂ခုကိုေပါင္းထည့္ၿပီး ေမႊပါ
- ၿပီးတဲ့အခါ ခြက္တစ္ခုထဲကိုထည့္ၿပီး အေအးခံရပါမယ္
- ၿပီးတဲ့ေနာက္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားၿပီး ၁လခန္႔အသံုးျပဳႏိုင္တဲ့ lotion ေလးရရွိမွာပါ။
(၃) SUGAR SCRUB
သႀကားကမေကာင္းတာကိုေျပာေနၾကေပမယ့္ အသားအရည္အတြက္ဆိုရင္ေတာ့ ေျခာက္ေသြ႔ၿပီး ဆဲလ္ေသေတြကိုပါ ေလ်ာ့နည္းေစဖို႔ အေကာင္းဆံုးက သၾကားပါပဲ
- သၾကားခြက္ ၁ ဝက္
- သံလြင္ဆီ ခြက္ ၁ဝက္
- အုန္းဆီ
- ပါဝင္ပစြည္းေတြကို ေရာေမႊၿပီး ခြက္တစ္ခုထဲထည့္ထားပါ။
- ေရခ်ိဳးတိုင္းမွာ အသားအရည္ေပၚကို ပြတ္လိမ္းေပးျခင္းျဖင့္ ေခ်ာမြတ္ ဝင္းပတဲ့ အသားအရည္ေလးရၿပီေပါ့
(၄) ႏႈတ္ခမ္းေပါင္းတင္ဖို႔
ေျခာက္ေသြ႕အက္ကြဲတဲ့နႈတ္ခမ္းေတြကို ဘယ္သူမွမႏွစ္သက္ပါဘူး။သတို႔သမီးေလးေတြက ပိုလို႔ေတာင္မႏွစ္သက္ပါဘူး။
- ပ်ားဖေယာင္း အနည္းငယ္
- ေထာပတ္အနည္းငယ္
- အုန္းဆီအနည္းငယ္
- Microwave ထဲထည့္ႏိုင္မယ့္ခြက္ထဲမွာ ေထာပတ္၊ပ်ားဖေယာင္းနဲ႔ အုန္းဆီတို႔ကို စကၠန္႔၃၀ခန္႔အပူေပးၿပီး နွ႔ံေအာင္ေမႊပါ။
- အေအးခံၿပီးတဲ့ေနာက္မွာအသံုးျပဳႏိုင္ပါၿပီ။
ေတာက္ေျပာင္တဲ့ဆံပင္ ၊ဝင္းမြတ္တဲ့အသားအရည္ ၊ ႏွင္းဆီဖူးေလးလို နႈတ္ခမ္း၊ ျဖဴဝင္းတဲ့မ်က္ႏွာတို႔ကို ပိုင္ဆိုင္ၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ မဂၤလာပြဲေန႔မွာ ယံုၾကည္မႈရွိရွိနဲ႔ အရမ္းလွတဲ့ သတို႔သမီးေလးျဖစ္မွာ အေသအခ်ာပါပဲ။
Comments