Advertisement

သရေစာ တစ်မျိုးမျိုးလောက် စားကြည့်ချင်တယ်ဆိုရင် အာဟာရလည်း ပြည့်ဝပြီး အရသာလည်း ရှိမယ့် ငါးအသားချောင်းကြော် ကြော်စားကြည့်ရအောင်။

ချစ်တို့ရေ နေ့လည်နေ့ခင်း အပျင်းပြေ အဆာပြေ သရေစာလေး တစ်မျိုးလောက် မစားချင်ကြဘူးလား။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ငါးကြင်း- (၂၀) သား (အရိုးဖယ်ပြီးသား)
  • အကြော်မှုန့်- လက်ဖက်စားဇွန်း (၄) ဇွန်း
  • ကြက်ဥ- (၁) လုံး
  • ပေါင်မုန့်ခြောက်- တစ်ပန်းကန်
  • ဆား ဟင်းခတ်မှုန့်- အနည်းငယ်
ငါးအသားချောင်းကြော်

ငါးအသားချောင်းကြော် /news.sky.com/

ငါးအသားချောင်းကြော် ကြော်နည်း

ငါးအသားချောင်းကြော်

ငါးအသားချောင်းကြော် news.sky.com/

  • ပထမဥ◌ီးဆုံး ငါးကို အရိုးထုတ်ပြီး အချောင်းလေးတွေ ဖြစ်အောင် လှီးထားပါ။ ပြီးရင် ဆားနဲ့ ဟင်းခတ်မှုန့် ထည့်ပြီး အရသာဝင်အောင် နယ်ထားပါ။
  • ကြက်ဥတစ်လုံးကို ခေါက်ထားပါ။
  • အကြော်မှုန့်ကို ခပ်ပျစ်ပျစ်ဖြစ်အောင် ရေနည်းနည်းထည့်ပြီး ‌ဆား ဟင်းခတ်မှုန့် ထည့်ပါ။ သမအောင် မွှေပါ။
  • အရသာ နယ်ထားတဲ့ ငါးအချောင်းကို အကြော်မှုန့်ထဲ ထည့်ပါ။
  • ပြီးရင် ကြက်ဥထဲကို တစ်ခါထပ်နှစ်ပါ။
  • နောက်ဆုံးကျမှ ပေါင်မုန့်ခြောက်မှုန့်ကို လူးပါ။
  • အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး ပူအောင်ထားပါ။
  • ပြီးရင် ငါးအသားချောင်းကို ထည့်ကြော်ပါ။
  • အရောင် ရွှေညိုရောင် သန်းလာပြီရင် ဆယ်လို့ ရပါပြီ။

ချစ်တို့ရေ နေ့လည်နေ့ခင်း အပျင်းပြေ ကြော်စားလို့ရမယ့် ငါးအသားချောင်းကြော်လေး ခုပဲ ကြော်စားလိုက်တော့နော်။

 

Comments

0 comments